Nieuwe features in Odoo 13

Odoo 13 is begin oktober gelanceerd op de Odoo Experience. De update brengt veel nieuwe technische veranderingen met zich mee, waardoor Odoo 13 wel 5 keer sneller is dan voorgaande versies. Odoo heeft in het afgelopen half jaar meer functionaliteiten toegevoegd dan in het laatste jaar. Met deze nieuwe versie zijn maar liefst 8 nieuwe applicaties en veel updates voor de bestaande apps gemaakt.Wij lichten de belangrijkste updates voor je uit.

Odoo Sales

Qua sales heeft Odoo veel aanpassingen gedaan. Zo zijn er verbeteringen in het facturatieproces, de activiteitenweergave en productprijzen en prijslijstenbeheer toegevoegd. Het is nu ook mogelijk om diensten aan een bestaand project toe te voegen.

In het ordersysteem van jouw Odoo kun je bepalen welke regels je wel of niet zichtbaar in wilt stellen. Daarnaast is er nu een matrixweergave, zodat de verkooporders sneller te bewerken of maken zijn.

Het is vanaf oktober mogelijk om kortingsbonnen aan te maken voor meerdere producten. Dat was voorheen alleen mogelijk per product mogelijk. Maar nu kunnen kortingen overlappen. De laatste nieuwe functie voor Odoo Sales is dat als het afleveradres wordt gewijzigd door de klant, er automatisch een activiteit wordt toegevoegd aan de levering.

Odoo HRM

Voor Human Resource Management zijn ook interessante oplossingen bedacht. Er is een nieuw werknemers dashboard met filters in het linker paneel. Je kunt nu bijvoorbeeld de ervaringen, opleidingen en vaardigheden van je medewerkers vastleggen, maar ook bijvoorbeeld de trainingsvoortgang volgen. De aanwezigheid van je werknemers is automatisch te detecteren op basis van activiteit binnen Odoo.

Als je vacatures wilt plaatsen op websites als Monsterboard of Indeed gaat dat met één klik, wat veel makkelijker is voor de recruiters in jouw bedrijf.

Odoo Social Media

Apart inloggen op alle verschillende social kanalen is niet meer nodig. Via de Odoo Social Media applicatie kun je gewoon vanuit Odoo posts inplannen of publiceren. Je hangt jouw verschillende social media kanalen in Odoo en vanuit daar kun gemakkelijk jouw social posts publiceren.